- Jesteś tutaj:
- Strona Główna
- Technologia
Najnowocześniejsze technologie zapewniają najwyższą jakość, dzięki czemu zostają wykorzystane największe możliwości w procesie pakowania żywności.
Oferowane przez nas produkty, wyróżniają się najwyższą jakością poprzez zastosowanie najnowocześniejszej technologii w dziedzinie ekstruzji folii, laminacji, druku oraz konfekcjonowaniu worków.
- W produkcji folii są zastosowane dwie metody ekstruzji - rozdmuchu lub wylewania (cast).
- Wielowarstwowe folie laminowane są produkowane w oparciu o najnowocześniejsze rozwiązania. Do ich wytwarzania stosuje się wysokiej jakości kleje, bez udziału rozpuszczalników.
- Proces drukowania odbywa się na najnowocześniejszych liniach. W zależności od produktu nadruk może być użyty nawierzchniowo w technologii fleksograficznej oraz międzywarstwowy uzyskany w procesie laminacji.
- Konfekcjonowanie obejmuję głównie worki próżniowe i termokurczliwe. Tworzone jest specjalnie pod kątem konkretnych wymagań klienta i specyfiki maszyn pakujących. Wszystkie worki próżniowe mogą być dodatkowo wyposażone w system euro hole i easy open, a ponadto wykonane również z rękawa ze zgrzewem dolnym.
- Worki termokurczliwe dostosowane są do linii pakujących i mogą być dostarczane luzem na taśmie lub Perforowane na rolce. Worki luzem lub na taśmie mogą być produkowane ze zgrzewami bocznymi, ze zgrzewem dolnym łukowym albo dolnym prostym. Proces konfekcjonowania pozwala ponadto na otrzymanie opakowań typu doypack, worków z zamkiem strunowym, i innych produktów zgodnie z wymaganiami klienta.
Wspólną cechą wszystkich oferowanych przez nas rozwiązań jest wysoka jakość, osiągana dzięki stosowaniu na produkcjach międzynarodowych norm jakości, takich jak ISO 9001 czy HACCP.